Oldalak

2018. július 7., szombat

Tejben bulgur piros gyümölcsmártással



Tejben bulgur piros gyümölcsmártással

Hozzávalók:

  • 2 dl bulgur 
  • 4 dl tej
  • kis darab citromhéj 
  • ízlés szerint cukor 
  • csipet só

Tetejére:

  • 15 dkg piros bogyós gyümölcs (eper,málna,ribizli)
  • 4 levél citromfű 
  • 2 levél bazsalikom
Elkészítés:
  1. A tejet felforraltam. Beletettem a bulgurt, sót, citromhéjat. Amint ismét felforrt lefedtem és levettem a lángról. Kb. fél óra alatt beszívja a tejet, megpuhul. Akkor ízesítettem kevés cukorral. Poharakba szedtem
  2. A gyümölcsöket egy lábasban a cukorral összeforraltam. A végén, mikor már elforrta a habját és besűrűsödött belekevertem az apróra vágott citromfüvet, bazsalikomot. 
  3. A bulgur tetejére kanalaztam. Amikor langyosra hűlt a hűtőbe tettem, alaposan behűtöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése