Oldalak

2018. július 7., szombat

Retró kókusztekercs




Retró kókusztekercs


Hozzávalók:
A barna részhez:


  • 60 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • rum vagy rumaroma
A fehér krémhez:
  • 20 dkg puha vaj
  • 16 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
Elkészítés:
  1. A barna részhez a kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, és ráöntünk 1,5 dl tejet.
  2. Összegyúrjuk és kanalanként adunk még hozzá tejet. Az a lényeg, hogy ne ragadjon, hanem szépen gyúrható, nyújtható legyen. Ha túl száraz, az sem jó, mert akkor törni fog. 
  3. A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A barna tésztát egy kókuszreszelékkel megszórt fólián kinyújtjuk – jó nagyra, szinte tepsi méretűre. Rákenjük a krémet és feltekerjük. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, és csak azután szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése