Oldalak

2018. július 2., hétfő

Piskóta réteslisztből



Piskóta réteslisztből

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 5 ek rétes liszt
  • 4 ek cukor

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A gyümölcstorta formát kikentem zsírral, majd az alját ki is liszteztem.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, egy kés segítségével meglazítottam a szélénél és levettem róla a formát, majd hagytam kihűlni.

4 megjegyzés:

  1. Szép lett lehet hogy teszek egy próbát:) Van egy gyümölcstortához való receptem de szerintem elég sűrű a tésztája.

    VálaszTörlés
  2. Ahogy jegyzeteltem ki a receptet akkor vettem észre hogy írod hogy zsírozzam lisztezzem és a végén írod hogy vegyem le a sütőpapírt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elfelejtettem kitörölni belőle, mert egyébként minden más ugyan úgy megy, mint a sima piskótánál. Köszi, hogy szóltál.

      Törlés
  3. Egyébként nagyon finom ez a piskóta, nekem még jobban is ízlett, mint a hagyományos liszttel készült.

    VálaszTörlés