Oldalak

2018. július 7., szombat

Fehér csokoládés málnás-áfonyás tekercs




Fehér csokoládés málnás-áfonyás tekercs

Hozzávalók:
  • 8 tojásból vékony gáztepsiben sütött piskóta
Töltelék:
  • fehér csokoládés főzős pudingpor
  • 3 dl tej+ 0,5 dl
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk étkezési zselatin
  • 10 dkg áfonya
Tetejére:
  • 1,5 dl tejszínhab
  • kevés krém a töltelékből
  • málna
  • 3 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk olaj
Elkészítés:

  1. A piskóta készítése. A piskótát, miután kivettem a sütőből, egy konyharuhára borítottam és lehúztam róla a sütőpapírt. Feltekertem a konyharuhával együtt és hagytam kihűlni.
  2. A pudingot a tejjel elkevertem. Sűrű krémmé főztem, majd beletettem a csokoládét és hagytam benne elolvadni a vajjal együtt. Simára kevertem.Egy keveset félre teszek a tetejéhez. A többi krémmel megkentem a piskótát, majd áfonyával megszórtam és feltekertem. Félbevágtam és egymás mellé tettem őket.
  3. Felvertem kemény habbá a tejszínhabot és a félretett krémet is hozzákevertem. Bevontam a krémmel a két tekercset. A tetejére még csorgattam egy kis felolvasztott fehér csokoládét, amit az olajjal kikevertem. Végül málna szemekkel díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése