Oldalak

2018. július 6., péntek

Fehér csokoládékrémes torta




Fehér csokoládékrémes torta

Hozzávalók 21-22 cm-es tortához:

  • 8 tojásos piskóta

Krém:

  • 4 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg vaj

Bevonathoz:

  • kb 50 dkg fehér fondant
  • ételfestékek (piros,kék,sárga, fekete)

Elkészítés:

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítettem.
  2. A krémhez a tojásokat és a cukrot elkevertem, majd gőz fölött sűrű krémmé főztem kis lángon. Közben folyamatosan keverem, nehogy rántotta legyen belőle.Mikor kellően besűrűsödött, beleteszem a csokoládét, várok pár percet, majd simára keverem.Fóliával lefedem, úgy hogy a krémhez ér a fólia és hagyom teljesen kihűlni.
  3. Kihabosítom a vajat és hozzáadom a kihűlt krémet is.Szép habosra dolgozom.
  4. A piskótát három részre vágom. Egy tortatálra helyezem az első lapot és megkenem a krémmel szép egyenletesen,ismét egy lap és krém, majd a legutolsó lap. A tetejét és az oldalát is bekenem egyenletesen krémmel, majd hűtőbe teszem egy órára.
  5. Közben elkészítem a díszítő elemeket. Megszínezem a fondantot és megformázom a mozdonyt (jelen esetben). Két sütőpapír között kinyújtom kb 4 mm vékonyságúra a a kék fondantot. A felső papírt leveszem róla, majd a másik segítségével ráborítom a tortára, szépen elrendezem, elsimítom és levágom a felesleget. Végül díszítem.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy! Milyen nagyok már a gyerekek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Van mindig min gyakorolni. :)
      Nőnek mintha nyújtanám őket. Vivi is már ovis lesz.Számomra is hihetetlen.

      Törlés