Oldalak

2018. július 2., hétfő

Csokoládés piskóta


Csokoládés piskóta
(Gizi)

Hozzávalók 24 cm-es formához:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg csokoládé
  • 4 db tojás
  • 1 tk holland kakaó
  • 1 tk sütőpor
Elkészítés: 
  1. A csokoládét felolvasztottam gőz fölött, majd hagytam langyosra hűlni.
  2. A porcukrot és a puha vajat simára kevertem, majd egyesével hozzá adtam az egész tojásokat. Mindegyiket alaposan elkevertem benne.
  3. Hozzá csorgattam a felolvasztott, langyosra hűlt csokoládét, majd szintén összekevertem.
  4. A lisztet összekevertem a sütőporral és a kakaóval, majd átszitáltam. Ezután állandó keverés mellett, kanalaztam hozzá a masszához.
  5. 24 cm-es tortaformát kizsíroztam, majd kiliszteztem, belesimítottam a masszát. 
  6. Előmelegített sütőbe tettem, majd közepes hőmérsékleten sütötte  40-45 percig. 
  7. Kivettem a sütőből, és a formában hagytam langyosra hűlni, majd rácsra helyeztem, és hagytam teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése