Oldalak

2018. április 3., kedd

Sportszelet





Sportszelet

Hozzávalók 23x34 tepsihez:

  • 75 dkg darált keksz
  • 37 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 4 cl rum vagy aroma
  • kevés tej, ha szükséges

Tetejére:

  • 13 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • színes szórócukor és gyöngy (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A kekszet a porcukorral és a kakaóporral elkevertem, majd hozzáadtam a vajat és elmorzsoltam vele.
  2. Hozzáadtam a rumot és ha szükséges kevés tejet is bele lehet dolgozni. Ne legyen túl lágy de könnyen el lehessen lapogatni a tepsiben, amit előtte fóliával kibélelünk. Próbáljuk minél egyenletesebben elsimítani. (Én a fondant és marcipán formázó nyújtómat használtam hozzá.)
  3. A csokoládét felolvasztottam gőz felett, majd belekevertem az olajat és a süti tetejére simítottam.
  4. Megszórtam sokfajta díszcukorral. Hűtőbe tettem 2-3 órára.
  5. Kivettem és kiemeltem a tepsiből, majd felkockáztam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése