Oldalak

2018. április 3., kedd

Paradicsomos babgulyás




Paradicsomos babgulyás

Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa
  • kevéske zsiradék
  • 2 ek paradicsom püré
  • 25 dkg bab
  • bors
  • a szalonna bőre
  • 40 dkg oldalas
Levesbetét:
  • 1 tojás
  • kb 2-3 ek liszt
  • kevés víz
Feltét:
  • 4 szelet szalonna
Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágtam és kevés zsiradékon megfuttattam. 
  2. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, a karikára vágott répákat is és kicsit megpirítottam. 
  3. Beletettem a kisebb darabokra vágott oldalast.
  4. Hozzá kevertem a paradicsom pürét és a babot, majd felöntöttem vízzel. Fűszereztem. 
  5. A szalonna bőrét levágtam és beletettem a levesbe. 
  6. Puhára főztem.
  7. A húst kiszedtem kicsontoztam, és felkockáztam kisebb darabokra. 
  8. Kikevertem a lisztel elkevert sót a tojással és kevéske vízzel, majd kiskanállal beleszaggattam a levesbe. 
  9. A szalonnát kis kockákra vágtam, majd ropogósra sütöttem. Együtt tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése