Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Medvehagymás tejszínes-sajtos tagliatelle sült baconnel




Medvehagymás tejszínes-sajtos tagliatelle sült baconnel

Hozzávalók:
  • 20 dkg száraz tagliatelle durum tészta
  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 0,5 dl tej
  • bors
  • 12 dkg sajt
  • 4 szelet bacon
Elkészítés:
  1. A serpenyőben olajat forrósítottam és vele együtt felolvasztottam a vajat. Megfuttattam rajta az apróra vágott fokhagymát
  2. A csíkokra vágott medvehagymát beletettem, megfonnyasztottam. Fűszereztem sóval (óvatosan, mert a bacon sós), borssal.
  3. Felöntöttem tejjel és tejszínnel és puhára főztem a leveleket.
  4. Botmixerrel leturmixoltam.
  5. A bacont kockára vágtam, majd ropogósra kisütöttem. Tálaltam a tésztát és megszórtam reszelt sajttal és baconnel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése