Oldalak

2018. április 1., vasárnap

Citromkrémes mézes szelet




Citromkrémes mézes szelet

Hozzávalók:
  • 2 ek kakaó
  • 2 ek méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarint
  • 40+5 dkg liszt 
    Krém:
    • 2 tejszínes puding por
    • 6 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
      Tetejére:
      • 10 dkg étcsokoládé
      • 1 tk méz
      • 1 tk olaj
      • díszcukor

        Elkészítés: 
        1. A tészta hozzávalóit (kivéve liszt) gőz fölött összefőzzük. 5 percig forraljuk kis lángon, majd a liszt felét belekeverjük. Levesszük a tűzről, majd a deszkán a maradék lisztet is beledolgozzuk. (Az 5 dkg lisztet a nyújtáshoz használjuk.) Kellemesen puha tésztát gyúrunk belőle.
        2. Alaposan összegyúrtam, majd 3 részre osztottam. 
        3. A sütőt előmelegítettem 170 fokra.
        4. Fogtam egy (25x30) as tepsit és a hátát bekentem vajjal. 
        5. Az első tésztagombócot ennek a méretéhez igazítva kinyújtottam téglalap alakúra lisztezett felületen.
        6. Ráterítettem a tepsire és a lelógó részeket levágtam, majd mehetett a sütőbe. 
        7. Kb 10 perc alatt 170 fokon sütöttem, de figyelni kell.
        8. Amikor kivettem egy rácsra borítottam. Ilyenkor még puha a tészta, de ahogy hűl keményedik és majd a krém puhítja meg ismét. A másik két lapot is megsütöttem.
        9. Közben a pudingporokat kikevertem a tejjel, citromhéjjal és sűrű krémmé főztem. Hagytam hűlni. 
        10. A vajat a cukorral kikevertem, majd a kihűlt krémhez adtam. Alaposan kihabosítottam.
        11. Fele krém került az alsó lapra, másik fele a másodikra, majd rá az utolsó lap.
        12. A tetejére gőz fölött felolvasztottam a csokoládét, majd hozzákevertem az olajat, mézet és rásimítottam a sütemény tetejére. Megszórtam díszcukorral.
        13. Betettem a hűtőbe pihenni és puhulni. Reggel levágtam a szélét, majd felszeleteltem.



        Nincsenek megjegyzések:

        Megjegyzés küldése