Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Bécsi túrós és grízes meggyes palacsinta





Bécsi túrós és grízes meggyes palacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • kb 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • kb 6 dl szódavíz
  • csipet só
  • 1 ek cukor

Töltelék:

  • 2 dl búzadara
  • 2 ek olaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 35 dkg meggybefőtt
  • 2 dl tejföl + 1 ek cukor
Töltelék:

  • 60 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg mazsola (én kihagytam)
  • 1 citrom reszelt héja

Öntet:

  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A palacsintatészta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverek. Hagyom pihenni kb 20 percet. 
  2. Felforrósítom a palacsintasütőt annyira, hogy már kezd füstölni. Kikenem egy ecset segítségével olajjal, majd körülbelül egy 3/4 merőkanálnyi mennyiségű tésztát öntök bele. Körbe folyatom a serpenyőben a tésztát és megsütöm. Akkor fordítom meg, mikor elkezd pöndörödni a széle. A másik oldalán már csak fél perc és kész. Addig folytatom, míg az összes tészta elfogy.
  3. A grízt az olajjal elkeverve megpirítom, míg zsemle színű lesz. Közben folyamatosan keverem, hozzáadom a cukrot is, mikor már szép színe van.Végül öntök rá kb 1,5-2 dl vizet és alaposan elkeverem.  Félreteszem hűlni.
  4. A meggybefőttet lecsepegtetem.
  5. A tejfölt kikeverem a cukorral.
  6. Megtöltöm és feltekerem a palacsintákat. (Kb . 1 nagy evőkanál gríz, 6-8 szem meggy és 1 kisebb evőkanál tejföl rácsorgatva.)
  7. A másikat a túrós töltelékkel töltöm meg.
  8. Kivajazok egy nagy jénait. Szép sorjában belefektetem az első sor palacsintát. Az egyik ilyen, a másik olyan. A második sor keresztben kerül rá. A kimaradt részekhez félbevágott palacsintákat teszek.
  9. A sütőt közben előmelegítem 200 fokra.
  10. Az öntet hozzávalóit összekevertem, majd a palacsintákra öntöm
  11. Kb 20 perc alatt pirosra sütöttem.
  12. Porcukorral megszórva tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése