Oldalak

2018. április 3., kedd

Almás fahéjas zabkása







Almás fahéjas zabkása

Hozzávalók 1 adag:

  • 1 dl zabpehely (apróbb szemű)
  • kb 1,5-2 dl tej
  • kb negyed zöld alma
  • ízlés szerint méz
  • fél tk fahéj
Elkészítés:

  1. A tejet feltettem melegedni, amint felforrt beletettem a zabpelyhet és a lereszelt almát.
  2. Addig főztem, míg a folyadék nagy részét magába nem szívja a zabpehely. Nekem kb a 1,75 dl tej hozzáadása vált be,annak az állagát szeretjük.
  3. Közben fahéjjal ízesítem, a végén a mézet is hozzáadom.
  4. A tetejére toppingként alma és banánszeleteket teszek rá. Mézet is csorgatok rá és megszórom még egy kevés fahéjjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése