Oldalak

2018. február 17., szombat

Pavlova Levente 8. szülinapjára




Pavlova Levente 8. szülinapjára

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek fehérborecet vagy almaecet
  • 2 ek étkezési keményítő

Töltelék:

  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • ananász
  • barackbefőtt
  • málna

Elkészítés:

  1. Két lapot készítek.Előmelegítettem a sütőt 130 fokra, légkeveréses sütéssel.
  2. A cukrot a sütőben át is lehet melegíteni, úgy hamarabb feloldódik a tojásfehérjében.  
  3. Közben a tojásfehérjéket elkezdtem felverni, majd mikor már félig felverődött beletettem az összes cukrot és a fehérbor ecetet.
  4. Olyan kemény habbá vertem, hogy szép csúcsokat lehessen belőle húzni, majd a keményítőt is belekevertem.
  5. Két sütőpapírra 1-1 lapostányér méretű kört rajzoltam fel. Megfordítottam és beolajoztam, majd erre a körre simítottam fészek formára a habot. A széleket díszítettem.
  6. A sütőbe tettem őket és kb 1 órán keresztül szárítottam. Közben nem nyitogatjuk a sütőt!
  7. Mikor a sütőt kikapcsoltam, az ajtaját résnyire nyitottam és egy fakanállal kitámasztottam. Így hagytam teljesen kihűlni.
  8. Tálalás előtt az ananászt és a barackbefőttet feldaraboltam, a tejszínhabot, a mascarponével együtt felvertem a porcukorral.
  9. A habcsók alapot egy tortatányérra tettem, majd rásimítottam a krém felét és megszórtam ananásszal és málnával. Erre jött a másik lap, a maradék krém és gyümölcsök.






2 megjegyzés:

  1. Isten éltesse Leventét mekkora nagy fiú már! Aranyos a kislányod olyan mintha most született volna és már milyen nagy ő is !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! Olyan hihetetlen, hogy ilyen gyorsan nőnek.

      Törlés