Oldalak

2018. február 17., szombat

Marco Polo szelet párolt rizzsel






Marco Polo szelet

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagy egész csirkemell filé
  • 40 dkg brokkoli
  • 4 szelet ízes sonka
  • szárnyas fűszerkeverék
  • kevés kókuszolaj

Besamelmártás:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Tetejére:

  • kb 16 dkg reszelt trappista sajt

Köret:


Elkészítés:

  1. A csirkemell filét 4 szeletre vágom és a szárnyas fűszerkeverékkel megszórom. Állni hagyom, majd elősütöm a szeleteket forró serpenyőben.
  2. A brokkolit rózsákra szedem és sós lobogó vízben kb. 8 percig főztem, leszűrtem.
  3. A besamelhez a vajat felolvasztottam, majd a lisztel rántást készítettem. Felöntöttem tejjel, közben folyamatosan kevertem, hogy ne legyen csomós, ha túl sűrű önthetünk még hozzá tejet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítettem. Krémesen sűrűre főztem.
  4. A csirkemell szeleteket tepsibe tettem, rátettem mindegyikre egy szelet sonkát. Elosztottam rajta a brokkolikat, majd az elkészített besamel mártást szétosztottam rajtuk.
  5. Végül befedtem őket reszelt sajttal. 
  6. 160 fokos sütőbe tettem kb 20-25 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése