Oldalak

2018. január 28., vasárnap

Sült tarja karamellizált hagymával sült burgonya ágyon





Sült tarja karamellizált hagymával sült burgonya ágyon

Hozzávalók:
  • 6 szelet tarja
  • 3 nagy fej vörös hagyma
Pác:
  • 1 tk só
  • 1 mk bors
  • 3-4 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek mustár
Köret:
  • 1 kg burgonya
  • zöld fűszerek
  • olaj
    Elkészítés:
    1. A tarja szeleteket bekentem a páccal. Félretettem kis időre, hogy összeérjenek az ízek. Akár egy éjszakár is mehet a hűtőbe.
    2. A hagymákat megpucoltam és felszeleteltem, kicsit megsóztam, állni hagytam, majd kókusz zsírban kisütöttem, karamellizáltam.
    3. A burgonyát cikkekre vágtam, befűszereztem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem. Ráhelyeztem a hússzeleteket, majd egy bevizezett sütőpapírral betakartam.
    4. 170 fokos sütőben 40 percig sütöttem így. Akkor levettem a papírt, a húst egy forró serpenyőben megpirítottam, közben a burgonyát is pirosra sütöttem a sütőben.





    1 megjegyzés:

    1. Fincsi lehet! Játék van nálam. Nézz be hozzám!
      https://korsocska.blogspot.hu/2018/01/petrezselyem-hajtatasa-verseny.html

      VálaszTörlés