Oldalak

2018. január 15., hétfő

Narancsos csokoládé mousse




Narancsos csokoládé mousse

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 10 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 tojás + 1 fehérje
  • 3 ek tejszín (szobahőmérsékletű)
  • fél narancs reszelt héja
  • 1 ek cukor
  • csipet só

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztottam, majd  a fehérjét a sóval kemény habbá vertem. ( Mikor kezd már szép kemény lenni lehet hozzá adni 2 cl whiskyt vagy narancslikőrt, ha gyerekek nem esznek belőle.)
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. (Lehet géppel is, ki mennyi erőt érez magában.)
  3. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét közepes hőmérsékleten. Beleszórom a narancs reszelt héját. Mikor megolvadt leveszem a gőzről.
  4. Belekeverem először a tejszínt, majd habosra kevert tojás sárgáját. Végül 3 részletben beleforgatom a tojáshabot is.
  5. Mehet a poharakba, majd a hűtőbe. Én csak 6 órát vártam vele. Így is isteni finom volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése