Oldalak

2018. január 26., péntek

Kávés fondant főzése


Kávés fondant főzése


Hozzávalók francia krémes tetejére
  • 25 dkg kristálycukor
  • 130 ml víz
  • 1 tk instant kávé
  • 1 kávéskanál 20%-os ecet
Elkészítés:
  1. Lábosba kimértem a hozzávalókat és felforraltam. Forrástól számított 20 percig kis lángon főztem tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. (Minél tovább főzzük a szirupot, annál keményebb, ropogósabb lesz a megszilárdulás után.)
  2. Átöntöttem az egészet egy tálba és folyamatosan kevertem, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni, de folyamatosan keverjük. Először opálosodik, majd szépen tejeskávé színű lesz és ezzel együtt sűrűsödik is.
  3. 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni. 
  4. Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Mehet a sütemény tetejére. Mindjárt fel is kell vágni kockákra a lapot, mert ha megkeményedik nem lehet már szépen feldarabolni.
  5. A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a máz teljesen megszilárdul. 
  6. Ez a mennyiség épp elég 275 g-ból készült francia krémes tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése