Oldalak

2018. január 23., kedd

Joghurtos csirkemell paradicsomos árpagyönggyel



Joghurtos csirkemell paradicsomos árpagyönggyel

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • bors
  • 1 mk fokhagyma
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • kókuszolaj

Köret:

  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 2,5 dl (1 bögre) árpagyöngy (gersli)
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 6 dl víz
  • kevés olaj

Elkészítés:

  1. A csirkemellet 4-6 szeletbe vágtam. Megfűszereztem, majd ráöntöttem a joghurtot és állni hagytam 2 órát legalább.
  2. A körethez a gerslit alaposan átmostam. A hagymát apró kockára vágtam, majd megfuttattam a forró zsiradékon. Hozzáadtam a gerslit és jól megpirítottam, majd felöntöttem a paradicsomlével és a forró vízzel. Kis lángon puhára pároltam fedő alatt.
  3. A csirkemell szeleteket forró serpenyőben kevés kókusz olajon megsütöttem.
  4. Egyben sült fűszeres zellerrel és Ecetes uborka salátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése