Oldalak

2017. november 17., péntek

Vanília krémes horgász torta


A piskóta a szokásos módon készült 3x3 tojásból mindkét tortához.
Házi nyújtható fondant és a díszek is abból készültek.
A torták 20 cm átmérőjűek.

Vanília krém 
(1 tortához)
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 3 ek keményítő
  • 1 bourbon vanília kivonat
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:
  1. A tojásokat a cukrokkal és keményítővel kikevertem, majd a tejhez adtam a vaníliával együtt.
  2. Sűrű krémmé főztem, majd a vaj felét még melegen belekevertem.
  3. Hagytam teljesen kihűlni.
  4. Habosra kevertem a maradék vajat és hozzákevertem 2-3 adagban a vanília krémet.
  5. Ezzel a krémmel töltöttem a tortákat.






2 megjegyzés:

  1. Hű, de ügyes vagy! Nagyon jópofák lettek. Igazi mesterművek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm. Próbálok fejlődni és egyre több mindent bevállalni. :D

      Törlés