Oldalak

2017. november 17., péntek

Sült gesztenye





Sült gesztenye

Hozzávalók:

  • 1 kg nem túl nagy szemű MAGYAR gesztenye
  • víz

Elkészítés:

  1. 1 órára beáztatom a gesztenyét, majd kereszteben bevagdosom a gesztenyéket. Amik hibásak ki is vehetjük közben.
  2. Ismét mennek vissza a vízbe 20 percre.
  3. Előmelegítem a sütőt 180-200 fokra.
  4. Fogok egy tepsit és kibélelem vizes sütőpapírral. Beleszórom a gesztenyét.
  5. Kb 20 perc alatt készre sütöm, közben egyszer legalább átkeverem.
  6. Mikor kész (általában kóstolással ellenőrzöm) egy konyharuhával bélelt tálba öntöm, majd betakargatom és 5 percet hagyom pihenni.
  7. Utána lehet is pucolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése