Oldalak

2017. november 17., péntek

Házi baconos hamburger teljes kiőrlésű buciban





Házi baconos hamburger teljes kiőrlésű buciban

Hozzávalók:
  • 1 kg sertés lapocka (vagy marha)
  • 1 bő ek Worcester szósz
  • 1 bő ek sötét szójaszósz
  • 1 púpozott tk fokhagymapor
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 tk só
  • őrölt fekete bors
Máz a húspogácsára:
  • 1 ujjnyi szelet gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 2 ek ketchup
  • 1 tk szója szósz

Tetejére:
  • 8 szelet chedar sajt
Hamburgerhez:
  • 8 buci
  • 8 szelet bacon szalonna
  • jégsaláta+öntet
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • ketchup
Öntet:
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • bors
  • pici cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk mustár
Elkészítés:
  1. A hagymát apróra vágtam, majd a darált húshoz adtam a többi hozzávalóval együtt.
  2. Összedolgoztam, majd 8 adagra osztottam. Fogtam egy 20 cm széles csíknyi szilikonos sütőpapírt. Ráhelyezem a gombócot, majd ráhajtom és kilapítottam amennyire lehet. A széleit eligazítom. Végül szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket.
  3. 180 fokos sütőben megsütöm őket, mikor elkezd pirulni megkenem a mázzal. A mázhoz a gyömbért és a fokhagymát lereszelem, majd a többi hozzávalóval elkeverem. A legvégén ráolvasztom a sajtot.
  4. A bucikat félbe vágtam, majd megpirítottam.
  5. A bacon szeleteket félbe vágtam, majd ropogósra sütöttem.
  6. Az öntethez összekevertem a hozzávalókat. A jégsalátát felkockáztam, a hagymát felszeleteltem.
  7. Mindezt összekevertem.
  8. A bucik aljára halmoztam belőlük egy keveset. Erre tettem a kisütött húspogácsát, pirított bacon, majd paradicsom és uborka karikát, majd még egy kis ketchup és kész.Extraként tehetünk bele még egy kis reszelt sajtot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése