Oldalak

2017. október 18., szerda

Fűszeres húsgombóc fokhagymás paradicsommártásban spagettivel



Fűszeres húsgombóc fokhagymás paradicsommártásban spagettivel

Hozzávalók:
Húsgombóc:
  • 30 dkg darált hús
  • fél fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 tojás
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 tk  oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk  bazsalikom
  • 1 tk tárkony
  • kb 1 kis marék zsemlemorzsa
  • bors
  • olívaolaj
    Paradicsommártás:
    • 1 nagy fej fokhagyma
    • bazsalikom
    • 1 l sűrű paradicsomlé
    • cukor
    • bors
    • olívaolaj
      Tálaláshoz:

      • fél csomag durum spagetti
      • reszelt trappista

        Elkészítés:
        1. A mártáshoz olíva olajat melegítettem egy lábosban. 
        2. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és pár pillanatig pirítottam. 
        3. Ráöntöttem a paradicsomlevet és fűszereztem. 
        4. Kb 1 órát hagytam lassú tűzön főni, majd 5 perccel a lekapcsolás előtt adtam hozzá a bazsalikomot. 
        5. A darált húshoz adtam az összes apróra vágott fűszert, hagymát, fokhagymát, a sót, borsot. 
        6. Összekevertem. 
        7. Hozzáadtam a tojást és annyi zsemlemorzsát amennyit felvesz. 
        8. Kis gombócokat formáztam belőlük. 
        9. Forró olajon megsütöttem őket szép pirosra. Beleforgattam a mártásba.
        10. Közben kifőztem a tésztát.
        11. Tálaláskor a tetejét megszórtam sajttal.

        Nincsenek megjegyzések:

        Megjegyzés küldése