Oldalak

2017. szeptember 16., szombat

Házi nyújtható fondnat




Házi nyújtható fondant

Hozzávalók:

  • 1 ek zselatin
  • 6 ek víz
  • 2 ek méz
  • 1 ek olvasztott margarin
  • kb 1 kg kétszer átszitált porcukor
  • 1 ek keményítő

Elkészítés:

  1. A zselatint elkevertem a vízben és felmelegítettem, majd hozzá kevertem a mézet és a margarint is. 
  2. A cukor felét adom először hozzá  a keményítővel együtt és fakanállal keverem. 
  3. Fokozatosan adagolom hozzá a porcukrot. De kb 40 dekányi mennyiséget meghagyok.
  4. Az állaga már majdnem gyúrható, ekkor fóliával letakarom a tálat és szobahőmérsékleten 6 órára pihenni hagyom. Ekkor is keményszik tovább a massza.
  5. Ha letelt a pihenési idő, elkezdem hozzá gyúrni a maradék porcukrot. Lehet, hogy nem kell az egész mennyiség!
  6. Nyújtáshoz használhatunk még keményítőt vagy porcukrot.
  7. Ha túl keményre készítettük margarinos kézzel érdemes átgyúrni.
  8. Fóliába csomagolva sokáig eláll.

Színezés:

  1. Ha csak egy színt készítünk,akkor már az elején is hozzá lehet adni. Én a por állagút kedvelem, az vált be. Óvatosan vele, mert kevés is elég!
  2. Ha több színt készítek, akkor a gyúrás után több adagra osztom és ekkor kezdem színezni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése