2017. augusztus 13., vasárnap

Töltött fűszeres zsemle


Töltött fűszeres zsemle

Hozzávalók: 

  • 7 zsemle
  • 30 dkg párizsi
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • bors
Tetejére:
  • kevés olvasztott vaj vagy kókuszzsír, esetleg olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés:
  1. A zsemlék tetejét levágjuk, és félretesszük, majd a belsejét kikaparjuk, és egy nagyobb tálba szórjuk.
  2. A párizsit apró kockákra vágjuk, és a zsemléhez adjuk, a tojással és a tejföllel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük, a fokhagymát és a petrezselymet apróra összevágjuk és hozzáadjuk a már összekevert töltelékhez. 
  4. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  6. Beletöltjük a zsemlékbe a párizsis masszát. 
  7. Szórhatunk rá még sajtot. Ráhelyezzük őket egy sütőlemezre. 
  8. A kalapjukat rátesszük, és vékonyan megkenjük zsiradékkal. megszórjuk a fűszerekkel.
  9. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!

Megjegyzés: Nagyon jól variálható másfajta felvágottakkal, sőt szerintem a zöldséges verzió is megállná a helyét. Próbáljátok ki kedvetekre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése