- 8 zsemle
- 30 dkg párizsi
- 15 dkg trappista sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 kis doboz tejföl
- só
- bors
Tetejére:
- kevés olvasztott vaj vagy kókuszzsír, esetleg olaj
- só
- bors
- bazsalikom
- fokhagyma granulátum
Elkészítés:
- A zsemlék tetejét levágjuk, és félretesszük, majd a belsejét kikaparjuk, és egy nagyobb tálba szórjuk.
- A párizsit apró kockákra vágjuk, és a zsemléhez adjuk, a tojással és a tejföllel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
- A sajtot lereszeljük, a fokhagymát és a petrezselymet apróra összevágjuk és hozzáadjuk a már összekevert töltelékhez.
- Alaposan összedolgozzuk.
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- Beletöltjük a zsemlékbe a párizsis masszát.
- Szórhatunk rá még sajtot. Ráhelyezzük őket egy sütőlemezre.
- A kalapjukat rátesszük, és vékonyan megkenjük zsiradékkal. megszórjuk a fűszerekkel.
- 20 perc alatt ropogósra sütjük. Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
Megjegyzés: Nagyon jól variálható másfajta felvágottakkal, sőt szerintem a zöldséges verzió is megállná a helyét. Próbáljátok ki kedvetekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése