2017. augusztus 13., vasárnap

Málnás-mazsolás csokis keksz


Málnás-mazsolás csokis keksz

Hozzávalók:

  • 38 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg Holland kakaópor
  • csipet só
  • 2,5 dkg mazsola
  • 10 dkg 70%-os málnás étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A vajat habosra kevertem a cukorral, sóval és a vaníliával.
  2. A liszteket elkevertem a kakaóporral, a mazsolával és az összevágott csokoládéval.
  3. Összedolgozom a vajat a lisztes keverékkel.
  4. Kigolyózom a masszát és egy tálcára helyezve a hűtőbe tettem 1 órára.
  5. 170 fokra előmelegítem a sütőt.
  6. Szilikonos sütőpapírral kibélelem tepsit és 3-4 cm távolságokra helyezem egymástól a golyókat, majd egy villával lenyomom és kb 10-15 perc alatt megsütöm. (Isteni csoki-málna illat terjeng a levegőben!)
  7. Rácsra szedve hagyom kihűlni. Fogyasztható is.



Megjegyzés:
Fantasztikus az íze,a málna igazán feldobja. A kukoricalisztet ne hagyjuk ki, fontos! Kakaó nélkül is süthetjük simán vaníliásan. Illetve mogyoróvajjal (2 ek), olyankor a liszt mennyiségét 40 dkg-ra, a kukoricalisztét pedig 15 dkg-ra növeljük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése