2017. július 18., kedd

Pita serpenyőben


Pita serpenyőben

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 ek olaj
Elkészítés:
  1. A pitához, a cukrot elkevertem a langyos vízzel, és belemorzsoltam az élesztőt. 
  2. A lisztet egy tálba tettem és hozzáadtam a sót. 
  3. Az élesztős vízhez kevertem az olajat, majd a liszthez és lágy tésztát gyúrtam belőle.
  4. Letakarva a duplájára kelesztettem. 
  5. Átgyúrtam és kb 8 darabba osztottam. 5-10 perc pihentetés után 15 cm átmérőjű lapos kerek formákra nyújtottam, ruhával letakarva 30 percet pihentettem. 
  6. Nem túl forró száraz serpenyőben 2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát. Amikor elkezd felhólyagosodni, akkor kell megfordítani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése