Oldalak

2017. július 22., szombat

Piacos lángos


Pár hete találtam ezt a receptet a facebooknak hála és persze a blogbejegyzés szerzőjének köszönhetően is. Nagyon szuper recept. Persze picit többet kell vele foglalkozni, mintha csak simán bedagasztanánk a tésztát és megsütnénk. Mégéri! Nálunk a fokhagymás-tejfölös- sajtos a kedvenc.


Piacos lángos

"Hozzávalók:

  • 3 dl langyos víz
  • 2 tk cukor
  • 20 g friss élesztő
  • 1 ek só
  • 50 dkg liszt 
  • 1 dl olaj
Elkészítés:
1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban vagy kókuszzsírban (én abban sütöttem) süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése