Oldalak

2017. május 28., vasárnap

Gyömbéres ragacsos csirkeszárny


A csirkeszárny szerintem egyik legjobb elkészítési módja, ha valami ragacsos fűszeres ízesítéssel sütjük. Tapasként is jól megállja a helyét. Filmnézéses estére is kiváló.


Gyömbéres ragacsos csirkeszárny

Hozzávalók 2 főre

  • 8 db csirkeszárny
  • bors
  • Cayenne bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott tk őrölt gyömbér vagy ujjnyi darab friss gyömbér reszelve
  • 1 tk barna cukor
  • 1 mk kurkuma
  • 1-2 ek olajat

Elkészítés:
  1. Feldarabolom a csirkeszárnyat. 
  2. Kis tálban összekeverem a fűszereket és az olajat. Ráöntöm a húsra. Belemasszírozom. 2 órára a hűtőbe teszem pácolódni. 
  3. Sütőpapírral (szilikonos) bélelt tepsibe teszem 1 dl vízzel. 
  4. 170 fokos sütőben sütöttem alufóliával letakarva kb 50 percet. 
  5. Utána megpirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése