A fiam osztályának készült ez a finom torta. Pont elég ez a méret 30 főre. Ezzel a tortával ünnepelték meg együtt Levente születésnapját. Nagy sikere volt.
Málnás csokoládé torta
Hozzávalók:
- 20 db tojás
- 16 ek liszt
- 4 ek kakaópor
- 20 ek cukor
Krém:
- 8 db tojás
- 3 ek kakaópor
- 40 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 50 dkg vaj
Málnás réteg
- 40 dkg fagyasztott málna
- 3 ek porcukor
- 0,5 dl víz
- 1 tk zselatin
Díszítés:
- fondant
- kék gyöngycukor
- kék apró kristály
Elkészítése:
- Két kakaós piskótát sütöttem állítható szögletes sütemény keret segítségével és a mennyiségek felezésével.
- A piskótát így készítem.
- A krémhez fogok egy lábast és 1/3 részéig feltöltöm vízzel, majd fogok egy bele illő tálat és abban elkeverem a tojásokat a cukorral és kakaóporral.
- A lábost felteszem a tűzhelyre és felmelegítem a vizet. Mikor kellően forró ráteszem a lábosra a tálat és a gőz fölött folyamatos keverés mellett (Ez fontos! Különben édes rántotta lesz belőle.) sűrű krémmé főzöm kis lángon.
- Amikor kellően sűrű, beletördelem a csokoládét és simára keverem. Félreteszem és hagyom kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem géppel, majd kanalanként adagolom hozzá a csokoládés főzött krémet. Egyenletesen elkeverem benne a habverővel.
- A málnát egy lábosban a cukorral összeforraltam. Közben a zselatint elkevertem a a vízzel és 15 másodpercre a mikróba tettem.
- Simára kevertem a zselatint, majd a málnához adtam. Elkevertem.
- Az egyik kihűlt piskótát a tálcára tettem, majd megkentem a málnás krémmel.
- Erre kerül a csokis krém picit több mint fele. Ráhelyezem a másik piskótát az aljával felfelé, majd a maradék krémmel mindenhol bevontam.
- Díszítéshez fehér fondantot használtam. Leveleket készítettem kétféle méretben, virágokat és rózsákat. A maradékot mintázós nyújtóval kinyújtottam és csíkokat vágtam belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése