Oldalak

2016. június 7., kedd

Töltött zsemle buggyantott tojással


A megszokott finom, ropogós töltött zsemlét igazán feldobja ez a lágy tojás, amit hozzá készítünk.



Töltött zsemle buggyantott tojással

Hozzávalók: 

  • 6 zsemle
  • 30 dkg párizsi
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma (elhagyható)
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1+6 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • bors
  • 1 tk citromlé
Elkészítés:
  1. A zsemlék tetejét levágjuk, és félretesszük, majd a belsejét kikaparjuk, és egy nagyobb tálba szórjuk.
  2. A párizsit apró kockákra vágjuk, és a zsemléhez adjuk, a tojással és a tejföllel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük, a fokhagymát és a petrezselymet apróra összevágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a már összekevert töltelékhez. 
  4. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  6. Beletöltjük a zsemlékbe a párizsis masszát. 
  7. Szórhatunk rá még sajtot. Ráhelyezzük őket egy sütőlemezre. 
  8. A kalapjukat rátesszük, és vékonyan megkenjük olajjal.
  9. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  10. Mikor betettük a sütőbe a zsemléket, felteszünk vizet forrni.Amit ízesítünk pici citromlével és sóval. 
  11. Mikor felforr lejjebb kapcsoljuk alatta a lángot és a tojásokat kettesével felütjük óvatosan a vízbe engedve és kb 2 perc alatt megfőzzük.
  12. A megsült zsemlék tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése