Oldalak

2016. május 21., szombat

Whiskys jeges kávé


Egy frissítő jeges finomság igazán jól esik ebben a forróságban. A whisky természetesen elhagyható, sőt cikória kávéval is készíthető, akkor gyerekek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.



Whisky jeges kávé

Hozzávalók 2 pohárhoz:

  • 2 adag presszó kávé
  • 2 tk méz
  • 2 nagy gombóc vanília fagylalt
  • 2 tk whisky
  • tejszínhab
  • pici kakaópor
  • kb 2,5 dl tej

Elkészítés:

  1. A mézet a pohár aljába teszem, a kanalat benne hagyom.Hozzáadom a whiskyt.
  2. Felöntöm a tejjel, majd egy kiskanál segítségével vékony sugárban rácsorgatom a kávét. A lényege, hogy a tetején maradjon a kávé.
  3. Beleteszem a fagylaltot, óvatosan, majd a tetejére nyomok egy jó adag tejszínhabot és megszórom a tetejét pici kakaóporral. (Ízre emlékeztet a Baileysre.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése