2016. május 6., péntek

LVK 6. - Az osztrák konyha

Bizony ismét a szomszédba teszünk látogatást. Valljuk be nincsenek is annyira távol a leghíresebb ételeik tőlünk, sőt. Hogy csak párat említsek: Császár morzsa, Sacher-torta, Bécsi szelet,Márton napi libasült, Smarni...stb.
Az osztrák konyha régiónként változik, ahogy az országban barangolunk. Rengeteg kulináris öröm és gasztronómiai csoda vár ránk.
Az étkezési szokások és alapanyag felhasználások hasonlóságot mutatnak a magyar konyhával.
Zöldségek közül a hagymát, burgonyát, gyökérzöldségeket, salátákat, paradicsomot, paprikát használják gyakran.
Gyümölcsök közül kiemelten szerephez jut a fekete áfonya, de az alma, körte, cseresznye, meggy, barackfélék,eper, málna is igen kedveltek. Gombafélék közül a legelterjedtebb a csiperke, a rókagomba és a vargánya.  A sajtok, tejtermékek igen jó minőségűek és sokfélék. A húsokból a marha, szárnyas, vadak, sertés és persze halak, amit fogyasztanak. Híresek az osztrák tésztafélék, sütemények. Igazán csodálatosak,de erről ódákat is lehetne zengeni... A sör és borfogyasztás igen magas. Szeretik kiélvezni az étkezéseket és ezt teljes egészében megértem.
Élvezzük most mi is az osztrák ételek változatosságát!




A recepteket Június 15.-én éjfélig várom a sasdi.melinda@gmail.com email címre. 
Kérek mindenkit, hogy friss a kiírás után elkészített receptet hozzon. 
Ha nincs blogod egyszerűen csak küld el a recept leírását a fotóval együtt, úgy is szívesen fogadom.
Kérlek a bejegyzés linkjén kívül fotót is küldjetek. Köszönöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése