2016. május 3., kedd

Házi kifli

Nincs is jobb reggelire vagy tízóraira egy kis házi kiflinél. Ennek legalább van tartalma, nincs felfújva és nagyon-nagyon finom. A gyerekek is garantáltan megeszik a belőle készült szendvicseket az iskolában.


Házi kifli

Hozzávalók:
  • 65 dkg liszt
  • 1 élesztő
  • 1 ek tejföl
  • 1-2 ek olaj
  • 3,5-4 dl víz
  • 1 tk só
  • kevéske cukor
  • 1 ek kacsa zsír

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót a gépbe tettem, majd 20 percig dagasztottam. 
  2. Kemény, de ruganyos tésztát kell kapni. Hagyom duplájára kelni. 
  3. Átforgatom, átdolgozom és kb 3 részre osztom. Ismét hagyom fél órát pihenni.
  4.  Egyesével kinyújtom és 8 részre vágom. Kifli formára feltekerem.
  5. Beteszem a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Ismét duplájára kelesztem. Bespriccelem vízzel. 230 fokos sütőbe teszem és kb 20-25 perc alatt piros, ropogósra sütöm. 
  7. Miután kiveszem lespriccelem ismét vízzel és hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése