Oldalak

2016. április 2., szombat

Piskóta tekercs


Piskóta tekercs
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • kajszi lekvár
Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Egy porcukrozott konyharuhára borítottam és lehúztam róla a sütőpapírt. 
  9. Feltekertem és hagytam így kihűlni. 
  10. Mikor kihűlt kiterítettem és megkentem házi kajszilekvárral, majd újra feltekertem. 
  11. Hagytam kb. 30 percet így állni,már szeleteltem is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése