Oldalak

2016. április 26., kedd

Milánói sertésborda



Milánói sertésborda

Hozzávalók:
Mártáshoz:

  • 25 dkg gomba
  • 5 dl paradicsomlé (házi)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 tk só
  • kevés bors
  • 1 ek olaj

Feltét:

  • 4 szelet sertésborda
  • bors
  • 1 tojás + kevés tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

  • kb 25 dkg makaróni tészta
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket kicsit kiklopfolom,majd sózom, borsozom és állni hagyom úgy fél órát.
  2. Aztán bepanírozom (liszt, tojás, morzsa).
  3. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt gombát. Együtt párolom pár percig, majd felöntöm a paradicsomlével.
  4. Fűszerezem és kis lángon rotyogtatva főzöm 5-10 percig.
  5. Kifőzöm a tésztát sós lobogó vízben.
  6. A húsokat kisütöm forró olajban.
  7. Együtt tálalom és megszórom kevés reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése