2016. április 2., szombat

Mandulás perec





Mandulás perec
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg darált mandula
  • 2 ek tej vagy tejszín
Tetejére:
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 tk olaj
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat összegyúrtam, majd lisztezett deszkán kinyújtottam kb 1 cm vastagra és a perec kiszúró formával szép pereceket készítettem.
  2. 170-180 fokos előmelegített sütőben vajazott tepsiben 12 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem őket.
  3. 3 tepsivel lett ebből a mennyiségből.
  4. Rácson hagytam kihűlni.
  5. A csokoládét felolvasztottam, az olajjal elkevertem és a perecekre csorgattam. Hagytam megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése