2016. április 8., péntek

Karamell szirup


Karamell szirup

Hozzávalók:

  • 2 csésze víz
  • 2 csésze cukor
  • fél csésze cukorból karamell

Elkészítés:

  1. Fél csésze cukrot felolvasztok és nem túl sötét karamellt készítek belőle.
  2. (Karamellkészítéshez a cukrot 130-170 fokra kell felmelegítenünk. A hő hatására a cukor elolvad, majd elveszíti víztartalmát, ezt a folyamatot hívjuk karamellizálódásnak.)
  3. A vizet a cukorral felteszem forrni. Közepes lángon sűrű sziruppá főzöm, majd a végén hozzákeverem a kész karamellt. Hagyom, hogy összeolvadjanak és lekapcsolom.
  4. Hagyom kicsit kihűlni, majd üvegbe töltöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése