Oldalak

2016. február 12., péntek

Csirkehúsleves


Csirkehúsleves

Hozzávalók:

  • 3 csirkemell csont, rajta kevés hússal
  • 1  púpos tk só
  • 2 erőleves kocka
  • 4-5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 6-8 szem egész bors
  • 3-4 szem szegfűbors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A húst hideg bő vízben, egy nagy fazékban a sóval felteszem főni. Hagyom,hogy felforrjon és kétszer lehabozom, majd takarékra kapcsolom.
  2. Közben a répákat, zellert, fokhagymát, burgonyát megpucolom. A hagymának csak a hajas végét vágom le. A répákat négybe vágom hosszában. A zeller és a burgonya marad egyben.
  3. Minden zöldséget és fűszert a leveshez adok és hagyom legalább 2 órát gyöngyözve főni.
  4. Mikor minden megpuhult kiveszem a zöldségeket és a csontokat.
  5. A csontokról a húst leszedem és félreteszem, a répát is mellé rakom.
  6. A levet leszűröm és csak annyit forralok fel ismét amit elfogyasztunk, a többi mehet a mélyhűtőbe. 
  7. A felforrt levesbe cérnametéltet,grízgombócot vagy csorgatott tésztát készítek. A húst és a répát beleteszem és együtt tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése