Oldalak

2015. december 24., csütörtök

Tőkehal ropogós bundában



Tőkehal ropogós bundában


Hozzávalók:

  • 60 dkg tőkehal filé
  • bors 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 tojás
  • 1/2 csésze kukoricaliszt
  • 1 ek búzaliszt
  • ásványvíz
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

  1. A halszeleteket 2-3 nagyobb darabba vágtam és sóztam, borsoztam, majd megszórtam apróra vágott fokhagymával. Állni hagytam.
  2. A bundához a hozzávalókat simára kevertem. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie.
  3. Az olajat felforrósítottam.
  4. A haldarabokat a tésztába mártottam, a tál széléna felesleget lehúztam róla, majd a forró olajban szép pirosra sütöttem.
  5. Papírtörlőre szedve felitattam a felesleges olajat és tálaltam is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése