Oldalak

2015. december 6., vasárnap

Epres pálinka





Epres pálinka

Hozzávalók: 

  • 1 L házi törkölypálinka
  • 1 kg eper (szerintem más gyümölccsel is működik)
  • 50 dkg cukor
  • 2x2 L befőttes üveg

    Elkészítés:
    1. Az epret megtisztítottam és két 2 L-es üvegbe elosztottam. 
    2. A pálinkából kb 3 dl-t a cukorral felmelegítettem.
    3. A cukornak teljesen fel kell oldódnia. Összekevertem a többi pálinkával és az eperre öntöttem. 
    4. Lezártam alufóliával az üvegek tetejét és 2 hónapra hűtőbe tettem. 
    5. Hetente kétszer megrázogattam.
    6. Mikor lejárt a 2 hónap, leszűrtem és üvegekbe töltöttem. 


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése