2015. november 4., szerda

Habcsókos linzer



Habcsókos linzer


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája

Habcsókhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor

Töltelék:

  • baracklekvár

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd enyhén lisztezett felületen kiszaggattam.
  2. Sütőpapíros tepsibe sorakoztattam és mindegyik közepére tettem egy mokkáskanálnyi lekvárt.
  3. A habcsókos réteghez a fehérjéket elkezdtem habbá verni, mikor még nem kemény elkezdem kanalanként adagolni a cukrot. Sűrű, vágható habot kell kapnunk a végén.
  4. Habzsák segítségével a lekvár tetejére nyomunk belőle, majd 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb 15 perc alatt megsütjük őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése