Oldalak

2015. július 31., péntek

Diós citromkrémes pároscsók





Diós citromkrémes pároscsók


Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje (ami már 1 hete a hűtőben pihen)
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk friss citromlé
  • 3 evőkanál darált dió

Krém:
  • 10 dkg vaj
  • 6-8 dkg porcukor
  • fél citrom leve
Elkészítés:
  1. A cukrot előmelegített 130 fokos sütőben átmelegítem, addig kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
  2. Lassan adagolva adom hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie a habnak, és ahogy kivesszük a habverőt a masszából szép sipkát tudunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
  3. A finomra darált diót kézi habverővel beleforgatom a masszába.
  4. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis habcsókokat nyomunk habzsák segítségével, de ennek hiányában kanalakat is használhatunk. Kicsit meg fognak nőni,ezért legalább 3 cm-re egymástól helyezzük el őket.
  5. 130 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 40 percet. De a szárítási idő mindig függ a habcsókok méretétől és a sütő típusától is. (A régi sütőmben magasabb hőfok volt a jó. Számomra az nem működik, hogy egyszerre két tepsivel készítsek, mert nem általában az egyik adag megbarnul, a másik pedig összeesik. Viszont semmi baja nem lesz, ha a pulton vár a sorára már a tepsiben. Na adjuk fel az első sikertelenségnél. 
  6. A krémet közben kikeverjük. Itt lassan adagoljuk a citromlevet, mert nem biztos,hogy felveszi az összes folyadékot a vaj. Végül összeragasztjuk őket. Érdemes állni hagyni egy napot,de tapasztalatból mondom nem kivitelezhető, főleg, ha egyszer már kóstoltad.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése