2015. június 9., kedd

Teljes kiörlésű tortilla tekercs






Teljes kiörlésű tortilla tekercs


Hozzávalók:

  • 27 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 12 dkg búzaliszt vagy 38 dkg búzaliszt, ha teljes kiörlésüt nem használunk
  • 1 púpos tk só
  • 265 ml meleg víz
  • fél csomag sütőpor
  • 17 ml olívaolaj

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót dagasztógépbe tettem és simára dolgoztam.
  2. Lisztezett deszkára borítottam és 16 részre osztottam.
  3. Gombócokká formáltam.
  4. Egyesével nyújtottam ki a gombócokat, lisztezzük, mert ragad. Kb 25 cm átmérőjű körré. Kisütöttem száraz serpenyőben.Nem szabad túlsütni, mert akkor törni fog. 
  5. Amint elkezd hólyagoodni meg kell fordítani, majd pár pillanat a másik oldalán és kész.
  6. Már tölthető is a kedvenc hozzávalóinkkal. Mi sült csirkemell kockákkal és mustáros öntettel leöntött vegyes salátával, feta sajttal ettük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése