2015. május 26., kedd

Zabpelyhes kakaós keksz


Zabpelyhes kakaós keksz

Hozzávalók:
  • 27 dkg tönköly liszt (vagy búzaliszt)
  • 13 dkg zabpehely apró szemű
  • 30ml Süssina folyékony édesítő (vagy 20 dkg nádcukor)
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek kakópor
  • 2 g őrölt fahéj
  • 1 g őrölt gyömbér
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi sütőpor

Elkészítés:
  1. A zabpehelyből kb 10 dkg liszté daráltam, majd hozzáadtam a tönköly liszthez.
  2. Bele kevertem a többi száraz hozzávalót , majd hozzáadtam a darabolt vajat.
  3. Összemorzsoltam, majd  a tej segítségével összegyúrtam.
  4. Golyókat formáztam belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam kellő távolságban. A villa segítségével lenyomkodtam.
  5. 190 fokos előmelegített sütőben megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni.

Összesen 698 g, 1 keksz kb 20 g


100 gramm tápértéke:
   kcal: 412.05
   fehérje: 11.36
   szénhidrát: 36.19
   zsír: 24.97


1 adag (20g) tápértéke:

kcal: 82.41
fehérje: 2.27
szénhidrát: 7.24
zsír: 
4.99



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése