Oldalak

2015. május 25., hétfő

Sült csirkecomb párolt zöldséggel, sült újburgonyával és citromos jégsalátával


Sült csirkecomb párolt zöldséggel, sült újburgonyával 
és citromos jégsalátával


Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • kedvenc fűszerkeverék (ízvarázs marhahúshoz, nagyon passzol!)
  • bors
  • 1 ek zsír
  • 2 dl víz
  • 1-1 zöld és sárga zsenge cukkini
  • 1 répa
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 közepes fürt koktélparadicsom
  • mediterrán fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • pár csepp édesítő
  • 2 dl víz

Elkészítés:
  1. A húst befűszereztem és állni hagytam egy órát, majd tepsibe tettem a zsírral és vízzel. 
  2. Lefedtem alufóliával.
  3. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára pároltam.
  4. Levettem a fóliát és megpirítottam.
  5. Az újburgonyát megtisztítottam és kockára vágtam, majd forró olajban kisütöttem.
  6. A zöldségeket megmostam és felkarikáztam, daraboltam. A brokkolit leforráztam és pár percig a forró vízben hagytam, így hamarabb puhul majd. 
  7. Serpenyőben  pici olajat forrósítottam és a zöldségeket együtt megpároltam. 
  8. Picit sóztam és megszórtam a fűszerkeverékkel is.
  9. A salátához a jégsalátát kockára vágtam.
  10. Az öntetet kikevertem, majd ráöntöttem.
  11. Állni hagytam minimum 30 percet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése