Oldalak

2015. február 14., szombat

Kínai zöldséges tészta mézes-ketchupos oldalassal







Kínai zöldséges tészta mézes-ketchupos oldalassal

Hozzávalók:
  • 1 sárgarépa
  • 5 ek szójaszósz
  • 50 dkg spagetti
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ujjnyi darabka friss gyömbér reszelve
Oldalas:
  • 1 kg oldalas
  • pici só
  • bors
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek méz
  • 2 ek ketchup
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőztem előre. 
  2. A wok serpenyőt, jól felforrósítottam és beletettem az olajat. 
  3. Megfuttattam rajta a fokhagymát és a gyömbért.
  4. Hozzáadtam a szeletekre vágott hagymát, és sárgarépa csíkokat.
  5. Megpirítottam. Kb 8-10 perc.
  6. Bele kevertem a tésztát, majd egy kevés szójaszósszal meglocsoltam és már kész is. 
  7. Az oldalast befűszereztem és tepsibe sorakoztattam, adtam hozzá kevés vizet.
  8. Befedtem alufóliával, majd betettem az előmelegített 170 fokos sütőbe és puhára pároltam.
  9. Levettem a fóliát, majd bekentem a felső oldalát a méz és ketchup keverékével.
  10. 10 perc után megforgattam őket és megkentem a másik oldalukat is és pirosra sütöttem.
  11. A közben elkészült tésztával tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése