2014. november 2., vasárnap

Halpaprikás





Halpaprikás

Hozzávalók:

  • 60 dkg makréla filé
  • 1 vöröshagyma
  • zsiradék
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 tk darált paprika
  • bors
  • víz
  • 2 ek tejföl
  • 1 púpos ek liszt
  • petrezselyem zöld
  • fűszerpaprika



Elkészítés:

  1. A makrélát nagyobb kockákra vágtam.
  2. A vöröshagymát apróra vágtam és kevés zsiradékon puhára pároltam.Adtam hozzá egy evőkanál paradicsompürét és egy teáskanál darált paprikát. Lehet csípős is.
  3. Hozzáadtam a halfilét. Kicsit még pároltam, megszórtam pirospaprikával, majd felöntöttem annyi vizzel,hogy éppen ellepje.
  4. Ízesítettem sóval, borssal, petrezselyemmel.
  5. Pár perc forralás után már kész is.
  6. A tejfölt simára kevertem a liszttel és belekevertem a paprikásba.Még pár perc forralás.
  7. Finom bagettel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése