Oldalak

2014. november 2., vasárnap

Ananászos üdítő szelet



Ananászos üdítő szelet

Hozzávalók
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 45 dkg túró

Fanta krém: 

  • 7 dl Fanta narancs
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 konzerv darabolt ananász

    Elkészítés:
    1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaforma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
    2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
    3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
    4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
    5. A lisztet és a kakaóport óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
    6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
    7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
    8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
    9. Kikeverem habosra a margarint a cukorral, majd hozzádolgozom a túrót. Ezt kenem rá a kihűlt piskótára. 
    10. A tetejét kiraktam az apróra vágott ananásszal.
    11. Az üdítőt összekeverem a pudingporral és felteszem főni, be kell sűrűsödnie, mint a rendes pudingnak. 
    12. Ezt kenem a krém tetejére, ha kicsit kihűlt. Ne engedjük lefolyni.
    13. Tálalás előtt a süti szélét levágom, majd épp milyen kedvem van, szeletelem.



    2 megjegyzés: