Oldalak

2014. október 10., péntek

Curry's hal fasírt burgonyaropogóssal




Curry's hal fasírt 


Hozzávalók 10 db-hoz:

  • maradék sült hal kb 40 dkg
  • fokhagyma
  • fél fej hagyma
  • 2 szelet kenyér
  • curry fűszer
  • 1 tojás
  • lenmag
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A hagymát, a fokhagymát és a szálkamentesített halhúst az aprítóba tettem és apróra daráltam.
  2. Adtam hozzá curry fűszer keveréket, tojást és a kinyomkodott áztatott kenyeret.Összegyúrtam.
  3. Kis gombócokat formáztam és beleforgattam a lenmagos zsemlemorzsába.
  4. Kb 170 fokos olajban kisütöttem.




Burgonyaropogós


Hozzávalók:
  • 5 nagyobb burgonya
  • sült csirke fűszerkeverék
  • olaj
  • szilikonos sütőpapír

Elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoltam és hasábokra vágtam.
  2. Tepsibe tettem a sütőpapírt és rászórtam a burgonyát. Megszórtam fűszerekkel.
  3. Meglocsoltam pici olajjal és 200 fokos sütőbe tettem sülni.
  4. Mikor már szép piros, lekapcsoltam a sütőt és még benne hagytam a burgonyát.
  5. Addig kisütöttem a fasírtot. Tálaláskor vettem csak ki a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése