2014. szeptember 14., vasárnap

Túrógombóc pálinkáseper és cseresznyelekvárral






Túrógombóc pálinkáseper és cseresznyelekvárral

Hozzávalók
  • 25 dkg túró
  • 3 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • kis marék zsemlemorzsa
Öntet:
Elkészítés:
  1. A túrót áttörtem és hozzáadtam a darát, a lisztet. Összekevertem, majd a tojás segítségével össze is gyúrtam és hagytam állni kb 30 percet. 
  2. Közepes gombócokat formáztam belőle. Lobogó enyhén sós vízben kifőztem. (Akkor jó, ha feljön a víz felszínére. Nem kell neki sok idő.) 
  3. Közben a vajon megpirítottam a morzsát és a lecsepegtetett gombócokat beleforgattam.
  4. A tejfölt kikevertem cukorral. Ezzel és a lekvárral együtt kínáltam szigorúan felnőtteknek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése